2310950650 6977254215 Γρ. Λαμπράκη 219, T.K. 54352, Θεσσαλονίκη
hero image

 

Θεόδωρος Λάλιας | Χειρουργός Οφθαλμίατρος
Στρατιωτικός Ιατρός

• Εξειδικευθείς στο "Γλαύκωμα" στο Leicester Royal Infirmary NHS Μ.Βρετανία 
• Επιμελητής της Οφθαλμολογικής κλινικής στο 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης


 


Ο Θεόδωρος Λάλιας του Ζαφειρίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1979. 

Το 1998 εισήχθη στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) με παράλληλη φοίτηση στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), απ' όπου αποφοίτησε το 2004.

Το 2008-2012 ειδικεύθηκε στην Οφθαλμολογία στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως (424 ΓΣΝΕ) και ακολούθως στην Α' Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Από το 2012 και επί 4 χρόνια διετέλεσε Διευθυντής του Οφθαλμολογικού Τμήματος στο 212 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ξάνθης ενώ παράλληλα διατηρούσε ιδιωτικό Ιατρείο στην πόλη.

Το 2014 έλαβε τον τίτλο του FEBO (Fellow of the European Board of Ophthalmology) αποκτώντας το Ευρωπαϊκό δίπλωμα οφθαλμολογίας με επιστημονική πιστοποίηση και αναγνώριση σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού συμμετείχε με άριστα στις σχετικές εξετάσεις στο Παρίσι.

Το 2016 και για 12 μήνες μετεκπαιδεύτηκε (Fellowship) κλινικά και χειρουργικά στο επιστημονικό αντικείμενο "Γλαυκώμα Οφθαλμού" στο Leicester Royal Infirmary NHS Trust στη Μ. Βρετανία, όπου είχε τη δυνατότητα να διενεργήσει πολυάριθμες εξειδικευμένες χειρουργικές επεμβάσεις.

Προς το παρόν κατέχει θέση Επιμελητή στην Οφθαλμολογική Κλινική του 424 ΓΣΝΕ έχοντας το στρατιωτικό βαθμό του Αρχίατρου. Επίσης διατηρεί ιδιωτικό Ιατρείο στην Θεσσαλονίκη επι της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη 219 στην Άνω Τούμπα. 

Διατελεί μέλος της Οφθαλμολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (Ο.Ε.Β.Ε.) και του 
Ιατρικού Συλλόγου Αγγλίας – General Medical Council (G.M.C.).

Στο βιογραφικό του συγκαταλέγονται πολυάριθμες συμμετοχές και παρουσιάσεις σε Πανελλήνια και Διεθνή Συνέδρια καθώς και πληθώρα δημοσιεύσεων σε Ελληνικά και Διεθνή Οφθαλμολογικά Περιοδικά.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.